Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
14-11-2009  

Open dag Transport, Logistiek en Mobiliteit ROC


Naast de opleiding voor logistieke kennis en het vrachtwagenrijbewijs wordt ook enige voertuigtechnische kennis bijgebracht.
 

Alles onder één dak
Het Praktijk Centrum is sinds afgelopen september in gebruik genomen. Op dit moment worden de laatste puntjes op de i gezet om de verbouwing voor de officiële opening af te ronden. Het resultaat mag er dan ook zijn: voortaan worden onder één dak ca. 200 opleidingen, bijscholingen en cursussen op gebied van transport, logistiek en mobiliteit aangeboden. Daarnaast is dit centrum in Twente dé plek waar partijen in deze branche elkaar ontmoeten om de bedrijvigheid te versterken. Deze kruisbestuiving levert nu al meer kennisuitwisseling, samenwerking, wederzijdse betrokkenheid en efficiency op. Een echte win-win situatie.

Uniek qua omvang en faciliteiten
De faciliteiten van het nieuwe Praktijk Centrum zijn qua omvang uniek voor een ROC in Nederland, zoals de grote heftruckhal en het oefenterrein voor beroepschauffeurs. Daarnaast zijn de praktijkruimtes zo goed uitgerust dat alles wat de studenten en cursisten in de dagelijkse praktijk tegen kunnen komen, hier gesimuleerd kan worden. Het ROC van Twente en het Verkeerscollege Twente zijn dan ook bijzonder trots op het eindresultaat.

Voor en met de branche
Om het Praktijk Centrum te realiseren, is er onder andere nauw samengewerkt met VTL en Innovam. Beide kenniscentra, VTL voor transport en logistiek en Innovam voor mobiliteit, hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van nieuwe competentiegerichte opleidingen en trainingen. Niet voor niets is het motto van het Praktijk Centrum “Voor en met de branche”. Samenwerking met andere partijen staat hoog in het vaandel, enerzijds tussen transport en logistiek en anderzijds met mobiliteit. Deze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en kunnen in deze nieuwe setting van elkaars kennis en kunde profiteren.
 

Archief
Terug naar vorige pagina