Een oude TET-bus uit vroegere tijden |
|
Tarieven
De tarieven zijn ongeveer gelijk aan die van de strippenkaart, maar ze worden berekend per kilometer in plaats van per zone. Ouderen krijgen dezelfde leeftijdskorting als bij de strippenkaart. Vanaf 1 januari 2010 komt er ook een mogelijkheid van dalkorting, die in de strippenkaart niet bestaat.
De abonnementen blijven voorlopig gewoon in de huidige vorm bestaan en zijn nog niet op een OV-chipkaart te krijgen. In de loop van 2010 wordt de strippenkaart als vervoerbewijs afgeschaft. Reizigers worden hierover tijdig geïnformeerd.
OV-chipkaart aanschaffen
OV-chipkaarten zijn te bestellen via www.ov-chipkaart.nl, maar ook aan te vragen bij Connexxion. Daar kan men ook terecht om zijn kaart daarna automatisch te laten opladen. Voor wie niet hiervoor kiest komen er in Twente 20 oplaadpunten. Deze worden voor eind 2009 in gebruik genomen. Dit zijn plaatsen bij gemakszaken zoals tabakswinkels, postkantoren en supermarkten. De exacte locaties zijn binnenkort te vinden op www.ov-chipkaart.nl Op deze website is ook meer informatie over de werking van de OV-chipkaart te vinden. De kaart kan ook bij de NS-stations in de regio worden opgeladen.
Oost-Nederland
In de regio Arnhem-Nijmegen is het sinds 1 juli al mogelijk om in de bussen van Connexxion, Novio en Hermes te reizen met de OV-Chipkaart. De regio Oost-Nederland is na Rotterdam, Amsterdam, Noord Holland, Almere, Utrecht en Friesland de volgende grote regio die de OV-chipkaart invoert in het openbaar vervoer. De OV-chipkaart wordt in fases in heel Nederland ingevoerd. |