Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
20-10-2009  

Verzet in de wereld tegen H1N1 vaccin neemt toe

 

ZWOLLE - Moet de bestuursrechter in Zwolle zich binnenkort buigen over de vraag of minister Klink inzage moet geven in de samenstelling van het vaccin tegen de Mexicaanse griep - vermoed wordt dat er kwik en aluminiumverbingen inzitten en deze zijn schadelijke voor het zenuwstelsel - ook elders in de wereld groeit het verzet.
Een rechter van het Hooggerechtshof van de Amerikaanse staat New York heeft de autoriteiten voorlopig verboden om het controversiële vaccin tegen de Mexicaanse griep - op straffe van ontslag - gedwongen toe te dienen aan iedereen die in de gezondheidszorg werkt.

Aan onze kant van de oceaan is er eveneens opvallend 'griepnieuws' te melden. Volgens het bekende Duitse blad Spiegel krijgen bondskanselier Angela Merkel en de Duitse ministers een ander vaccin toegediend dan de rest van de Duitse bevolking. Het speciaal voor de politici bedoelde vaccin bevat niet de omstreden adjuvanten, die volgens veel experts permanent ernstige schade aan de gezondheid zullen toebrengen. Lees verder.

Archief
Terug naar vorige pagina