Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
05-10-2009  

Kamervragen intimidatie thuiszorgpersoneel

 

DEN HAAG/ALMELO – De 2e Kamerfracties van de VVD en PvdA hebben vragen gesteld aan staatssecretaris Jet Bussemaker over het intimideren van personeelsleden in de zorg die overstappen naar andere werkgevers en cliënten meenemen. Bovendien zouden cliënten telefonisch worden aangesproken over hun aangekondigde vertrek bij de instellingen waar zij thuiszorgdiensten van ontvangen.

Directeur de Blok van de thuiszorgorganisatie Buurtzorg Nederland uit Almelo openbaarde deze intimidatie in het AVRO-programma De Praktijk. Volgens De Blok worden medewerkers die aangekondigd hebben te vertrekken en de ontslaggolf niet willen afwachten zelfs op non-actief gezet omdat ze per 1 januari overstappen naar Thuiszorg Service Nederland.

Thuiszorg Service Nederland (TSN), dat inmiddels de grootste thuiszorgaanbieder voor huishoudelijke zorg in Nederland is, wil de komende dagen in overleg met de traditionele zorgaanbieders als Reggeland, Carint, Livio en Zorgaccent & Thuiszorg om boventallig personeel over te nemen. De traditionele zorgaanbieders hebben de 12 Twentse gemeenten, die gezamenlijk een Europese aanbesteding hebben gedaan, laten weten niet voor het geboden maximum uurbedrag te kunnen werken. Dat uurbedrag ligt ruim 2 euro beneden de landelijke maximum norm van 21,50 euro per uur. Zo’n 400 personeelsleden is al ontslag aangezegd en dat kan oplopen tot 2000 alleen in Twente.

Lees ook Almelo’s Weekblad: Honderden ontslagen door aanbesteding thuiszorg.

Archief
Terug naar vorige pagina