Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
05-10-2009  

Arbeidkundige UWV de weg kwijt

 

ALMELO – Arbeidsongeschikte cliënten van het UWV hebben heel wat te stellen met de herkeuringen en worden min of meer vermorzeld in de ‘ambtelijke’ molen van het UWV dat eigenlijk een afkorting is voor Uitvoering Werknemers Verzekeringen.
Volgens juridisch adviesbureau JEEJAR in Almelo worden daarbij alle wetten met voeten getreden. JEEJAR won menig proces, maar het UWV gaat dan gewoon opnieuw beginnen waarbij de uitkomst al bij voorbaat min of meer vaststaat. Brieven aan 2e Kamerleden en minister Donner lijken niet te helpen en het UWV heeft een hele lange adem.
Het meest recente voorbeeld dat JEEJAR beschrijft is een cliënte die 35-45% is afgekeurd en deels vrijwilligerswerk voor geestelijk gehandicapten uitvoert. Volgens de arbeidkundige (geen arts) van het UWV is cliënte in staat een volledige baan uit te voeren. De arbeidkundige roept cliënte herhaaldelijk op en schuwt intimiderend gedrag volgens JEEJAR niet. Reden voor JEEJAR de zaak in behandeling te nemen en aan te dringen op onafhankelijk onderzoek naar de ‘praktijken’ van het UWV.

Archief
Terug naar vorige pagina