Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
18-09-2009  

Regio Twente gaat thuiszorg onderhands gunnen

 

ENSCHEDE – Het is de Twentse gemeenten niet gelukt om de volledige thuiszorg via Europese regels aan te besteden. Vooral de grotere thuiszorgorganisaties als Carint, Livio en ZorgAccent & Thuiszorg Noord West Twente blijven weigeren om in te schrijven omdat ze de maximale geboden vergoeding te laag vinden.
Thuiszorg Service Nederland - onderdeel van Asito - haalde bij de eerste inschrijving het leeuwendeel van de aanbesteding binnen voor het meer ongeschoolde deel van de thuiszorg zoals huishoudelijke schoonmaakdiensten.
Het bestuur van de regio Twente gaat het restant nu onderhands gunnen aan kleinere organisaties die dan voor zover mogelijk personeel van de grote broers moeten overnemen.
De 2e Kamer-fractie van de SP heeft zo haar bedenken over de aanbestedingsprocedure en gaat vragen stellen aan staatssecretaris Jet Bussemaker van het ministerie van Volksgezondheid. Volgens de SP dreigt er ontslag voor 2000 werknemers waardoor de thuiszorg in Twente volgens de partij niet meer gegarandeerd kan worden.

< Staatssecretaris Jet Bussemaker
(foto: Joop van Reeken)

Archief
Terug naar vorige pagina