Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
09-09-2009  

Scootmobielpoorten recreatiepark Het Rutbeek

 

ENSCHEDE - Op woensdag 2 september hebben mevrouw Ria Broeze, portefeuillehouder recreatie en toerisme van Regio Twente, en de heer Ed Wallinga, wethouder zorg & welzijn, sport en integratie van Enschede, de eerste twee scootmobielpoorten op recreatiepark Het Rutbeek bij Enschede geopend. De huidige sluizen voor rolstoelgebruikers zijn te klein voor een scootmobiel.
De scootmobielpoorten zijn, naar een idee van de beheerders en in samenspraak met de gehandicaptenraad Enschede, speciaal voor Het Rutbeek ontwikkeld door de firma Maribri uit Delden. Gebruikers van een scootmobiel met een Regiotaxipas kunnen nu gemakkelijker op het terrein van Het Rutbeek komen. Bezoekers met een scootmobiel die niet in het bezit zijn van een regiotaxipas kunnen bij de beheerder of bij het Paviljoen/skicentrum Moser en waterskibaan Twente, tegen betaling van een borg een tijdelijke pas krijgen.
De scootmobielpoorten zijn uniek voor Nederland. Het Rutbeek is het eerste recreatiepark dat op die manier toegankelijk wordt voor gehandicapten. Het is de bedoeling dat op termijn ook op de andere recreatieparken van Regio Twente, Het Hulsbeek in Oldenzaal, Het Lage Veld in Wierden en Arboretum Poort-Bulten in De Lutte, scootmobielpoorten worden geplaatst.

Archief
Terug naar vorige pagina