Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
31-08-2009  

Getuigenoproep overval woning Hengelo

 

Een 69-jarige bewoner was even na vier uur wakker geworden van gestommel op de trap en direct daarop werd de deur van zijn slaapkamer geopend en kwamen drie mannen binnen. Alledrie hadden hun gezicht bedekt en waren gewapend met vermoedelijk een vuurwapen.
De 54-jarige echtgenote van de man, die op een andere kamer lag te slapen, hoorde haar man schreeuwen en zag toen kans haar slaapkamerdeur af te sluiten en contact te zoeken met de politie.
Direct daarop verlieten de overvallers zonder buit de woning. De 69-jarige bewoner raakte licht gewond aan zijn gezicht na een korte worsteling met een van de overvallers.

Politiemensen die ter plaatse kwamen constateerden dat de overvallers de woning waren binnengekomen doordat een achterdeur was opengebroken.

Een uurtje later, omstreeks 05.15 uur, werd bekend dat een voorbijganger goederen had aangetroffen in de omgeving van het hondenuitlaatveld op de hoek van de Oude Bornseweg – Ruisdaelstraat in Hengelo. De man, een 53-jarige Hengeloer, had hier zijn hond uitgelaten. De goederen zijn door de technische recherche veiliggesteld omdat ze mogelijk gebruikt zijn bij de overval.

De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar mensen die mogelijk rond het tijdstip van de overval of daarvoor of daarna, iets is opgevallen aan de Bornsestraat. Zij, en mensen die mogelijk iets hebben gezien na de overval op de route tussen de Bornsestraat en het hondenuitlaatveld aan de Oude Bornseweg, worden verzocht contact op te nemen met de afdeling recherche op het bureau van de politie Twente in Hengelo. Dit kan via het bekende nummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 08800-7000

Archief
Terug naar vorige pagina