Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
21-08-2009  

Grote belangstelling bij afscheid van Kobes

 

WIERDEN – Bij het officiële en informele afscheid van burgemeester Bernard Kobes als burgemeester van de gemeente Wierden was een enorme belangstelling, met tal van hoogwaardigheidbekleders zoals gedeputeerden, burgemeesters, Kamerleden, statenleden, ondernemers en burgers. Eerst het officiële afscheid in de Raadszaal en daarna het publieke afscheid in zaal 't Anker.
Bij de speeches werd Kobes telkens neergezet als de mensenburgemeester, benaderbaar, open en direct. Voor Kobes gold het beeld als een sterke lobbyist die de wegen naar succes wist te bewandelen op zelfs onnavolgbare wijze. Burgemeester Koelewijn sprak in dat verband zelfs over een ’Kobesiaanse’ wijze.
De geboren Vriezenvener Kobes, ooit geschiedenisleraar voor hij de politiek in ging, werd achtereenvolgens raadslid in Vriezenveen, wethouder in Hellendoorn, burgemeester in Ommen en Wierden en gaat nu nog een tijdje aan de slag als waarnemend burgemeester in Twenterand waarmee de cirkel rond is.
Van het Wierdense gemeentepersoneel kreeg hij als dank voor de fijne samenwerking een plekje in de volgwagen van Skil/Shimano bij de proloog van de Tour de France die volgend jaar in Rotterdam van start gaat.

VRIEZENVEEN - De nieuwe burgemeester van Twenterand, Bernard Kobes, wordt dinsdag 1 september tijdens een openbare bijzondere raadsvergadering geïnstalleerd. Hij volgt daarmee burgemeester Helmer Koetje op, die per 1 juli burgemeester is van de gemeente Hoogeveen. Aansluitend aan deze bijzondere raadsvergadering is er vanaf 17.00 uur een informele bijeenkomst plaats, waarin iedereen kennis kan maken met de nieuwe burgemeester en zijn vrouw. (uit TC Tubantia)

Fotoreportage (16 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina