Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
20-08-2009  

Thijs met troffel klaar voor de ultieme strijd

 

De VVBA duimt intussen dat voor Thijs eenzelfde succes is weggelegd als zijn vroegere klasgenoot Stefan Kemna. Die werd bij de wk in Japan tweede, een absolute topprestatie. Maar de nuchtere Oude Breuil kàn zich meten met Kemna. ‘We hebben wel vaker tegen elkaar gemetseld. Ik heb ook wel eens gewonnen´.
Oude Breuil kent een gezonde spanning voor de wedstrijd. ‘Ik ben wel een beetje zenuwachtig, maar als ik eenmaal aan het werk ben, valt dat wel weg.’ Hij heeft, na de gewonnen regionale bouwwedstrijden en het behalen van het Nederlands kampioenschap, ook geleerd zich af te sluiten voor alle hectiek om de wedstrijden heen. ‘Het went wel’. Volgens VVBA directeur R. Herman is dat maar goed ook. ‘Die World Skills zijn gigantisch. Daar komen 200.000 tot 300.000 mensen op af.’

Een deel van de wedstrijdopdracht kent Oude Breuil. Hij moet een bouwwerk metselen met hoge moeilijkheidsgraad. Eén daarvan is het verwerken van een maple leaf – het symbool van Canada – en cijfers in het werk. Maar pal voor de wedstrijd wordt er nog een verrassingselement aan toegevoegd. Zijn leermeester Henk Ophof gaat mee en voorziet geen problemen. ‘Thijs is goèd’, weet hij.

Burgemeester Steegers en wethouder Oude Breuil kwamen met een grote taart uit Tubbergen Thijs succes wensen. Wat is zijn doel? wilden beide bestuurders weten. ‘Bij de eerste tien, maar in ieder geval zo hoog mogelijk eindigen natuurlijk’, luidde het antwoord.

Thijs vertrekt woensdag 26 september naar Calgary, samen met deelnemers op andere vakgebieden. De World Skill worden geopend op 1 september, voor Thijs begint de wedstrijd op 2 september.

 


 

Archief
Terug naar vorige pagina