Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
07-08-2009  

Bestuursrechter draait Elsrock de nek om

 

ALMELO/RIJSSEN - De bestuursrechter van de rechtbank Almelo heeft vanmorgen het doorgaan van het Hardrockfestival Elsrock op 29 augustus a.s. aan de Elsmaten in Rijssen op losse schroeven gezet. Hij onderschreef namelijk dat Elsrock op een plek wordt gehouden dat volgens het bestemmingsplan sport niet kan. Daarmee deed de bestuursrechter een vergaande uitspraak, omdat bijna overal in Nederland kortstondige evenementen op en sportterrein of weiland worden gehouden. De gemeente Rijssen gaat daarom ook in hoger beroep bij de Raad van State.
Toch gaat Elsrock waarschijnlijk door. De gemeente Rijssen moet van de rechter binnen 8 weken een nieuw besluit nemen, maar dan is Elsrock 2009 al voorbij.
De zaak werd aanhangig gemaakt door vooral tegenstanders van christelijke huize, die bezwaren hebben tegen de muziek en teksten die tijdens Elsrock ten gehore worden gebracht. De burgemeester van Rijssen negeerde die bezwaren en gaf een ontheffing voor het houden van het hardrockfestival. Enige tijd geleden werd al geopperd het festival enkele honderden meters op te schuiven richting Enter op grond van de gemeente Wierden om zo de fundamentalistische bezwaren van Rijssense reformatorische groeperingen te omzeilen. Mogelijk dat dit dan in 2010 weer een optie wordt.
Lees oudere berichten en publieksreacties in TC Tubantia.

Archief
Terug naar vorige pagina