Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
06-08-2009  

Thomas Berge en 37 andere Tukkers besmet

 

ENSCHEDE - De GGD Twente meldt dat het aantal H1N1 besmettingen is opgelopen naar 38. Onder hen is ook de populaire zanger Thomas Berge (Haaksbergen) die de besmetting opliep tijdens een korte vakantie met vrienden in het Spaanse Salou. Berge moet evenals de andere besmette personen thuis blijven. In zes gevallen werd de besmetting thuis opgelopen.

In de regio Gelre/IJsselland is het aantal besmettingenopgelopen naar 53. Meerdere instellingen nemen voorzorgsmaatregelen om de uitbreiding van de Mexicaanse griep zoveel mogelijk in te dammen. Zo vreest Saxion Hogescholen met vestigingen in Enschede en Deventer een uitbraak na volgende week wanneer 24.000 leerlingen hun studie weer oppakken. Ook het korps Politie Twente kent één ziektegeval.

Totaal is het aantal in Nederland opgelopen naar 912 en in 9 gevallen is ziekenhuisopname noodzakelijk gebleken. In de telling zijn 188 gevallen nog niet meegenomen omdat diverse gegevens nog ontbreken. De landelijke opschalingslaboratoria melden sterk stijgende tendenzen waarbij 8 van de 10 testen bevestigend zijn. De Mexicaanse griep telde in Nederland tot nu één dodelijk slachtoffer. In Friesland is tot nu het aantal besmettingen het laagst met 5. In de regio Amsterdam is het omslagpunt bereikt en is het aantal binnenlandse besmettingen inmiddels hoger dan de import.

Archief
Terug naar vorige pagina