Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
26-06-2009  

Veel (h)erkenning bij Veteranendag Wierden

 

WIERDEN - Negentig gezichten die allen hun eigen herinneringen weerspiegelden tijdens de toespraak van burgemeester Kobes. Herinneringen aan het gevaar, de chaos en de angst waaraan men was blootgesteld. Maar ook de dodelijke ongerustheid bij de mensen die thuis achterbleven. En dan nog de terugkeer. Hoe vertel je wat je hebt meegemaakt in de oorlog?

Veteranen, zowel jong als oud, konden tijdens deze eerste veteranendag in Wierden herinneringen met elkaar delen. Allereerst tijdens de koffie en later tijdens een uitgebreide lunch in het Anker, vertelde men over de tijd en de landen waar men uitgezonden was; De tweede wereld oorlog, India, Nieuw Guinea, Korea, voormalig Joegoslavië, Afghanistan, Cambodja, Irak, Libanon………

Het doel van de bijeenkomst was onder andere het uitspreken en bevestigen van onze waardering voor onze veteranen, maar de veteranen zelf ook de mogelijkheid bieden met elkaar ervaringen uit te wisselen. Dat alles wat ze hebben meegemaakt heel veel indruk heeft gemaakt, bleek wel uit de emoties die bij verschillende mensen weer bovenkwamen. De bijeenkomst werd erg gewaardeerd door de oud strijders. De gemeente Wierden gaat hier dan ook een terugkeende jaarlijkse bijeenkomst van maken.

Archief
Terug naar vorige pagina