Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
07-06-2009  

Politie Twente waarschuwt voor woninginsluipers

 

Zaterdag 30 mei jl. is een nog onbekende man diverse kamers in een bejaardenhuis aan de Kosterkamp in Den Ham binnengeslopen. In één kamer, alwaar een 96-jarige vrouw woont, heeft hij een geldbedrag van 55 euro gestolen. Tijdens zijn bezoek gebruikte de man de zogenaamde babbeltruc waarbij hij aangaf van de kerk te zijn. De man knoopte een kort gesprek aan met de vrouw en verliet vervolgens de kamer. Later ontdekte de vrouw 55 euro armer te zijn.

Ook in Almelo, Enschede en Losser hebben insluipers hun pogingen gedaan. Zij gebruikten verschillende manieren om binnen te sluipen. Zo is ook hier gebruik gemaakt van de babbeltruc (waarbij verteld werd dat men van de thuiszorg of van de politie is). Daarnaast deed zich een situatie voor waarbij de insluipers in tweetallen handelden. Hierbij hield één persoon de bewoner aan de praat terwijl de andere van het stel de woning insloop. Een oplettende buurtbewoonster sprak het duo aan waarna beide insluipers de benen namen. De bewoonster miste niets in haar woning. De politie is een onderzoek gestart naar deze incidenten.

Met het mooie weer voor de deur wil de politie de burgers waarschuwen voor deze dievegges. Iedereen moet alert zijn op het feit dat insluipingen en oplichting aan de deur nog steeds voorkomen. Een aantal tips:
 Indien iemand aan de deur zich voordoet als een medewerker van een bepaalde instantie, vraag altijd naar een identiteitsbewijs. Controleer dit en wees alert.
 Laat vreemde personen voor de deur niet binnen en geef nooit geld, uw pinpas of pincode. Bewaar bovendien pincodes niet bij pinpassen.
 Wees alert op openstaande deuren. Zonder dat je er erg in hebt, is een vreemde de woning ingeslopen.

Verdachte situaties kunnen worden doorgebeld naar het algemene nummer van de politie Twente: 0900-8844.

Archief
Terug naar vorige pagina