Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
28-04-2009  

Johanneke ter Stege wint Write Now! Oost

 

De 1e prijs bestond uit € 250,- aan boekenbonnen en een plek in de finale welke op 21 juni 2009 plaatsvindt in Off_Corso te Rotterdam. De 2e en gedeelde 3e prijswinnaars ontvingen boekenbonnen ter waarde van € 125,- en € 75,-.

De jury was unaniem lovend over eerste prijswinnaar Johanneke ter Stege. “Je gebruikt mooie wendingen, scherpe zinnen en je hebt duidelijk een goed gevoel voor metrum. Van jou willen we meer lezen, zo veel en zo vaak mogelijk.” Tweede prijswinnaar Tom Bouwmeester schreef volgens de jury: ‘Wat we lazen was filmisch, had vaart, flinke humor en een hoog slapstick-gehalte.’ Het verhaal van derde prijswinnaar Bertine Klappe bestond uit weinig woorden, maar des te meer beelden die zondermeer intrigeren.

De jury van Write Now! regio Zwolle bestond uit Oscar Kocken (juryvoorzitter), Annemarije van der Hoek (Passionate Bulkboek), Marion Groenenwoud (De Stentor), Jessie van de Bosch (Kunstbende Overijssel) en Sandy van Marle (Winnares Write Now! Enschede 2007).

De prijsuitreiking vond plaats in Hedon te Zwolle. Voordat de winnaars bekend werden gemaakt, waren er optredens van DJ Thelonious, Khalid Boudou en Djind. Ook werd de animatiefilm Het Noorden is het Noorden vertoond. De presentatie was in handen van Jeroen Rozendaal.

Passionate Bulkboek organiseert de schrijfwedstrijd Write Now! voor de negende keer. De schrijfwedstrijd bestaat uit vijftien voorronden in Nederland en drie voorronden in Vlaanderen. Met een totaal van 1.355 inzendingen uit Nederland en Vlaanderen is het record van vorig jaar (1.120) ruim verbroken. Van deze 1.355 deelnemers plaatsen zich er 21 voor de finale, die op 21 juni 2009 in Off_Corso in Rotterdam plaatsvindt. Dit zijn de winnaars van de achttien voorronden en drie wildcards. De finalisten schrijven een nieuwe bijdrage die beoordeeld wordt door een uit het Nederlandse taalgebied samengestelde jury. Wie de finale wint, mag zich het grootste Nederlandstalige schrijftalent noemen. Daarnaast wint deze schrijver een laptop ter waarde van € 1.500,-, een masterclass van Uitgeverij Augustus, optredens op GDMW Festival in Rotterdam en Den Bosch en De Nachten in Antwerpen en het ontwerp van de campagnetekst voor de volgende editie van Write Now!. Er kan in de periode voor de finale gestemd worden voor de publieksprijs van Write Now!, die dit jaar tot stand komt door een samenwerking met Dagblad De Pers. De winnaar van de publieksprijs wint onder andere een publicatie in Dagblad De Pers. Ook de publieksprijs wordt tijdens de finale in Rotterdam uitgereikt.

Archief
Terug naar vorige pagina