Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
05-03-2009  

VVD Almelo wil annexatie woonkern Wierden

 

ALMELO - Fractievoorzitter Gerrit van Woudenbergh van de Almelose VVD wil dat het provinciebestuur een gemeentelijke herindeling moet overwegen waarbij de woonkern Wierden aan Almelo wordt toegevoegd. Ook raadslid Jan Hammink (PvdA) vindt dat het overwegen waard zo meldt TC Tubantia. Een stelling die de lokale politieke partij BurgerBelangenAlmelo (BBA) al innam in 1998 jaren voor de gemeentelijke herindeling van 2001.

Van Woudenbergh vindt eveneens dat de woonkernen Harbrinkhoek en Mariaparochie - gemeente Tubbergen - tot Almelo moeten gaan behoren. De liberaal denkt daarmee een groot deel van de geschillen betreffende het aantal te bouwen woningen in de regio Almelo te kunnen oplossen.

In Wierden wordt laconiek gereageerd met de stelling dat Wierden haar eigen boontjes best kan doppen en een keurig sluitende begroting kent. Tubbergen verwijt de gemeente Almelo geen bijdrage te willen leveren aan het onderwijs en de sport in de gedeelde dorpskern Mariaparochie terwijl veel Almeloërs daarvan gebruik maken.

Archief
Terug naar vorige pagina