Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
08-12-2008  

Zorgorganisaties Overijssel gaan samenwerken

 

SENtrum, PMO en Zorgbelang Overijssel tekenen intentieverklaring

SENtrum, Zorgbelang Overijssel en het Platform Mantelzorg Overijssel gaan samenwerken. Het doel is om de belangenbehartiging voor senioren, zorgvragers en mantelzorgers in de provincie Overijssel verder te versterken. Er komt één gezamenlijke projectorganisatie. De organisatie wordt in 2009 gevormd. Op maandag 8 december 2008 is een intentieovereenkomst ondertekend.

Projecten
Zorgbelang Overijssel is een stichting met een achterban van ruim 120 aangesloten patiëntenorganisaties. PMO is een vereniging voor belangenbehartiging voor mantelzorgers in Overijssel. SENtrum, opgericht door de ouderenbonden ANBO, KBO en PCOB, behartigt de belangen van senioren in Overijssel. De drie bonden hebben gezamenlijk 37.000 leden in de provincie. Naast zorg richt SENtrum zich ook op welzijn, wonen, mobiliteit, inkomen en arbeid, educatie en cultuur voor senioren.
Er worden projecten uitgevoerd voor de provincie Overijssel, gemeenten in Overijssel en derden, bijvoorbeeld zorginstellingen en verzekeraars.

Geen fusie, wel samenwerken
De drie organisaties vragen aandacht voor thema’s waarmee senioren, zorgvragers en mantelzorgers in Overijssel te maken hebben. Deze thema’s zijn verschillend van aard. Daarom is niet gekozen voor een fusie, maar voor een gezamenlijke projectorganisatie.

Meerwaarde
De oprichting van één projectorganisatie moet leiden tot verdere professionalisering en meer projecten ter ondersteuning van senioren, zorgvragers of mantelzorgers. Daarbij is het een duidelijk voordeel dat kennisuitwisseling plaats kan vinden binnen de projectorganisatie. Ook moet de samenwerking efficiencyvoordelen opleveren.

Archief
Terug naar vorige pagina