Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
09-04-2019  

Heutink Primair Onderwijs verhuist naar Nijverdal

Aderlating voor gemeente Rijssen/Holten
 

RIJSSEN/NIJVERDAL – Het van oorsprong Wierdense bedrijf Heutink Primair Onderwijs verhuist haar activiteiten van Rijssen naar Nijverdal. De gemeente Rijssen/Holten kon het groothandelsbedrijf  voor lesmaterialen en benodigdheden op primair educatief gebied geen ruimte binnen de gemeentegrens bieden om Heutink met haar 200 personeelsleden voor de gemeente te behouden. Nu zit Heutink verspreid over vier locaties op het bedrijventerrein in Rijssen.

De gemeente Hellendoorn kon Heutink Primair Onderwijs op het bedrijventerrein ’t Lochter in Nijverdal wel de benodigde 3.5 ha aan grond bieden om de vier Rijssense locaties te bundelen. Op ’t Lochter bouwt Heutink een compleet nieuw magazijn met kantoor en distributiedocks waardoor alle 200 personeelsleden vanuit Rijssen meegaan naar de zichtlocatie aan de N35.
Het is de tweede aderlating voor Rijssen dat eerder al de beoogde nieuwbouw voor het politieteam Twente-West de keuze zag maken voor ’t Lochter waar Heutink Primair Onderwijs nu de naaste buur wordt en van daaruit de wereldmarkt wil gaan bedienen.

Of de provincie Overijssel instemt, is niet bekend. Normaliter worden Twentse distributeurs van grotere omvang verwezen naar het XL Businesspark aan de A35 bij Bornerbroek.
Heutink Ict is gevestigd aan de Expolaan in Hengelo.

Archief
Terug naar vorige pagina