Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
07-03-2019  

Ongemak en file klus A35/A1 onvermijdelijk

Rijkswaterstaat: ?€?ZET UW EIGEN NAVIGATIE UIT?€?

Afsluiting 1: periode 8 tot12 maart
A35 tussen Almelo Zuid en knooppunt Azelo (richting A1/Hengelo)
vrijdag 8 maart (20.00 uur) tot maandag 11 maart 05.30 uur.
maandag 11 maart (20.00 uur) tot dinsdag 1 maart 05.30 uur.
(Voor vrachtverkeer A1/A35 richting Duitsland blijft tussen Knooppunt Azelo en knooppunt Buren één rijstrook beschikbaar) vanaf knooppunt Buren richting Enschede (A35) geheel afgesloten.
 

REGIO – Met ingang van morgen vrijdag 8 maart zal de regio Twente naar verwachting veel worden gemeld in de dagelijkse filemeldingen op de radio. Aanleiding en oorzaak een grote klus aan de A35/A1 in Twente waarbij in de komende maanden bij herhaling wegtrajecten op de schop gaan en worden afgesloten voor verkeer. Pas eind mei is naar verwachting de grote onderhoudsklus geklaard mits onvoorziene omstandigheden geen roet in het eten gooien.

Rijkswaterstaat en aannemer BAM hebben uiteraard omleidingsroutes aangegeven, waarbij het advies deze ook te volgen, want op eigen houtje via andere sluiproutes kan hoogstwaarschijnlijk tot meer tijdverlies leiden. Het dringende advies dan ook; ‘ZET UW EIGEN NAVIGATIE UIT’.

Met tekstkarren worden actuele werkzaamheden en omleidingen aangegeven, maar ook via de navigatie-app Flitsmeister deelt men de actuele belemmeringen. (download hier)
Vooral in de weekenden wordt er massaal gewerkt en worden deeltrajecten geheel afgesloten. Dat geldt eveneens een aantal nachten. Er is bewust niet gekozen om de gehele klus tijdens nachtelijke uren uit te voeren omdat Twente dan een jaar last van de werkzaamheden zou hebben. Nu wordt de overlast beperkt gedurende maart tot en met mei.
(zie de 7 geplande afsluitingen via Link fotoreportage)

Fotoreportage (7 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina