Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
07-10-2018  

Joop gooit 60 jaar kloot bij K.V. Niej Haarbig


Jubilaris Joop Oude Avenhuis ontving van voorzitter Kienhuis een ere-plaquette en echtgenoot Suze uiteraard bloemen.
 

HARBRINKHOEK  –  De feestavond van Klootschietersvereniging Niej Haarbig stond dit jaar in het teken van het 60-jarig jubileum van Joop Oude Avenhuis. Een bijzondere mijlpaal, want Joop is na wijlen zijn vader Gerard de tweede binnen de vereniging die zijn 60 jarig lidmaatschap viert. Een mijlpaal die niet ongemerkt voorbij kon gaan, dus besloot het bestuur een heuse boog voor het huis aan de Ootmarsumsestraat te plaatsen als eerbetoon aan Joop die enorm veel voor de vereniging heeft betekent en nog steeds betekent.

Zestig jaar geleden in 1958 werd Joop Oude Avenhuis lid van toen nog Klootschietersvereniging Harbrinkhoek. Zijn vader Gerard was 6 jaar eerder medeoprichter van KV Harbrinkhoek waardoor ook Joop zo gauw het kon op zijn 8ste bij het klootschieten ging. Van meet af aan al actief en nog steeds enorm actief betrokken bij het klootschieten in het algemeen en bij Klootschietersvereniging Niej Haarbig in het bijzonder.

In de afgelopen 60 jaar is Joop Oude Avenhuis een bekendheid geworden binnen de klootschieterssport, want Joop is niet alleen actief klootschieter, maar ook enorm betrokken bij allerlei activiteiten rondom het klootschieten.

 Joop was bijvoorbeeld 46 jaar geleden een van de medeoprichters van de jeugdafdeling van Midden Twente. En na  46 jaar is hij nog steeds elke jeugdcompetitiewedstrijd aanwezig als wedstrijdleider.
Ook is Joop jarenlang actief geweest als bestuurslid bij KV Harbrinkhoek, eerst als secretaris en daarna was hij jarenlang de financiële man als penningmeester.  Hij organiseerde in die tijd alle feesten binnen de vereniging en was altijd weer druk in de weer met bijvoorbeeld de bingo en de loterij. Het was altijd top voor elkaar.

Als afgevaardigde van de klootschieters heeft hij ook jarenlang in het bestuur gezeten van de Oranjestichting in Harbrinkhoek/Mariaparochie. In de tijd dat Koninginnedag nog gevierd werd in de manage de Mooie Vrouw en later in de tent bij Kampkuiper. Ook hier was hij penningmeester en had hij de zaakje altijd goed voor elkaar.

Op NKB-niveau was Joop een van de eerste officiële scheidsrechters een taak die hem op het lijf geschreven was want nog steeds is hij bij de diverse Nationale wedstrijden actief als scheidsrechter. Ook de vereniging kan altijd een beroep op hem doen bij de NKB-cupwedstrijden, Joop geniet steeds weer als hij een wedstrijd mag leiden.

Ondertussen is Joop 68 en heeft hij geen actieve bestuursfuncties binnen de vereniging meer, maar wanneer er een activiteit is en de handen moeten uit de mouwen gestoken worden, dan is Joop  van de partij. Hij slaat bijvoorbeeld geen oud ijzeractie over.

Joop was een van de eerste die werd benoemd als Lid van Verdienste en enkele jaren geleden werd hij zelfs Erelid van KV Niej Haarbig. Met nu zijn 60-jarig jubileum erbij heeft hij weer een nieuw mijlpaal bereikt.

Tijdens de jaarlijkse feestavond werd er door voorzitter Hans Kienhuis dan ook uitgebreid stilgestaan bij dit bijzondere jubileum. Hans vertelde over het klootschietverleden van Joop wat op een groot applaus vanuit de zaal kon rekenen. Als blijk van waardering ontving Joop een mooie Plaquette met bijbehorende oorkonde. Voor zijn vrouw Suze was er een mooie bos bloemen, want zonder zijn vrouw had Joop nooit zoveel tijd en energie in de vereniging kunnen steken. Na zijn huldiging werd hij door alle aanwezige leden gefeliciteerd en werd het nog een gezellig avond bij de Herterij in Geesteren.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina