Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
08-06-2018  

Nieuwe Haring 'vangt'1,3 euroton voor goed doel

 

ALMELO – Zeven jaar geleden werd in Vriezenveen de eerste ‘Illegale Haringparty’ georganiseerd door de stichting Mensen voor Mensen. Het leverde in de loop der jaren duizenden euro’s op voor goede doelen in de regio Almelo. Vorig jaar werd de term ‘illegaal’ geschrapt en werd de jaarlijkse haringparty verlegd naar de businessruimte van Heracles Almelo. De gisteren gehouden zevende nu Haring Party hetende haringhapperij leverde zelfs een recordbedrag op van 130.000 euro dat in de loop van het jaar een bestemming krijgt. 

Stichtingsvoorzitter Albert Hendrikse (Nijhoff & Wassink) overtrof zich zelf als jaarlijkse veilingmeester door het ruim aanwezige regionale bedrijfsleven ‘het geld uit de knip te hameren’. De bestuurders van regionale gemeenten dolven daarbij het onderspit, zuinig als men moet zijn met gemeenschapsgeld.
De ‘kartrekkers’ van ‘Mensen voor Mensen’, Albert Hendrikse en Hans Evers (Marquette), beleefden dus een topavond dankzij de gulle bieders op de diverse veilingitems. Zij presenteerden tevens drie ambassadeurs van de stichting in de personen van de burgemeesters Arjen Gerritsen (Almelo), Henk Robben (Wierden) en Henk Bolk, president-commissaris van het gelijknamige transportbedrijf in Almelo.
Naast een hapje en een drankje genoten de talrijke gasten tevens van het optreden van zangtrio O'G3NE.

Archief
Terug naar vorige pagina