Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
13-06-2018  

Fiscus vordert 4,4 miljoen van Fc Twente

Geld is er niet, ondanks reservering in de boekhouding
 

ENSCHEDE – Fc Twente lijkt er nog slechter voor te staan dan werd gezegd. De club uit Enschede had nog een geschil met Rijksbelastingen over ‘verkapte’ transfervergoedingen die via spelersmakelaars bij betrokken spelers in de ‘knip’ belandde.
In de boekhouding had Fc Twente daarvoor al een reservering opgenomen van 5,9 miljoen euro, maar dat was louter een boekhoudkundige camouflage, want dat geld heeft Fc Twente helemaal niet.
Nu de ‘fiscus’ en Fc Twente overeengekomen zijn dat er nog een bedrag van 4,4 miljoen euro aan loon- en omzetbelasting afgedragen moet worden aan de Rijkskas, kwam de waarheid aan het licht. Noodgedwongen werd alsnog een betalingsregeling getroffen met Rijksbelastingen maar dan moet Fc Twente zich wel aan de afspraak houden.
De bestuurders van Fc Twente moeten derhalve naarstig op zoek naar geldschieters om Rijksbelastingen tevreden te houden.
Eerder deze week presenteerde de club al het plan om aandelen aan ‘bevriende geldschieters’ te verkopen en ook kreeg de gemeente Enschede al het verzoek om uitstel ten aanzien van de financieringslening voor de eerdere verbouw van het stadion. De druk op de gemeente wordt daarmee erg groot, dit ondanks dat de stad al miljoenen euro’s moet bijpassen in het sociale domein en zelf in de 'rode cijfers' dreigt te komen.

Archief
Terug naar vorige pagina