Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
13-06-2018  

Ten Hag Prestatieprijs 2018 voor Erik Dijkstra

 

ENSCHEDE/HENGELO – Een opvallende winnaar dit jaar voor de ten Hag Prestatieprijs; televisiepersoonlijkheid Erik Dijkstra. Hij is weliswaar nu woonachtig in Amsterdam, maar zijn wieg stond in Glanerbrug. Hij viel de jury, onder voorzitterschap van Wilma van Ingen, op door zijn liefde voor FC Twente, de bezoeken aan zijn moeder in Enschede, de onmiskenbare Twentse tongval, zijn creativiteit en spontaniteit. „En door mooie, leuke en maatschappelijk ertoe doende programma’s en documentaires. Een journalist/presentator om trots op te zijn. Die verdient een prijs. En wel nu!”, jubelde de jury dinsdag bij de uitreiking in de Sint-Blasiuskerk te Beckum.
Al sinds 1994 wordt de ten Hag Prestatieprijs uitgereikt aan personen, instellingen en organisaties die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van Oost-Nederland (het werkgebied van de ten Hag groep) en die de regio daarmee nationaal en internationaal positief in beeld brengen. Dijkstra (1977) doet dat letterlijk: hij is regelmatig op televisie te zien.

Carrière
Hij begon zijn televisiecarrière bij de lokale omroep OOG TV in Groningen. Daar studeerde hij ook geschiedenis aan de universiteit. Rond 2009 begon hij bekender te worden: hij vormde samen met Frank Evenblij het duo Jakhalzen bij De Wereld Draait Door, was regelmatig te gast bij onder meer Voetbal International, werd in 2011 verteller in The Passion en was in datzelfde jaar een maand lang dagelijks te zien in Tour de Jour van RTL 7. In juni 2012 presenteerde hij met Frank Evenblij het programma Bureau Sport en maakte hij het boek Hoe sterk is de eenzame schaatser over Van Helden. In 2016 was hij de hoofdpersoon in de documentaire “Het laatste jaar van FC Twente” van Geertjan Lassche en vorig jaar zond de BNNVARA zijn documentaire over het leven van Che Guevara uit. „Wij zijn trots op deze man”, vertelde juryvoorzitter Van Ingen.

Winnaars
Dijkstra is de opvolger van de turnzusjes Sanne en Lieke Wevers, die vorig jaar werden beloond met de ten Hag Prestatieprijs. De lijst winnaars sinds 1994 is indrukwekkend, met onder andere Ilse de Lange, De Zwarte Cross, de hulpverleners van de Vuurwerkramp Enschede en professor Anne van der Meiden.

Innovatie
Directeur Michel ten Hag had nog meer nieuws dinsdagmiddag. Hij vertelde in een notendop hoe de organisatie zich inspant oplossingen te vinden voor de tekorten op de woningmarkt. Zo is de groep betrokken bij nieuwe woningconcepten (House 2 Start en Novito) waarbij de woningen bijna volledig in de fabriek worden gemaakt om het werk op de bouwplaats te verkorten. Om ontwikkelaars te souffleren waaraan behoefte is in de markt, heeft ten Hag met partners twee platforms opgetuigd: De Woonfabriek in Zwolle en Nieuw Wonen Twente. Deze krijgen navolging in de Stedendriehoek en de Achterhoek. Tevens brengt het samen met Reimarkt gestandaardiseerde producten op de markt die ook minder kapitaalkrachtige consumenten helpen te verduurzamen. „Wij lopen altijd al voorop. Innovatie zit in onze genen”, aldus Michel ten Hag.

ten Hag is al vijftig jaar actief in de makelaardij en financiële dienstverlening in Oost-Nederland. De groep heeft negen vestigingen in Almelo, Apeldoorn, Deventer, Doetinchem, Hengelo, Vroomshoop, Zutphen en Zwolle. Het hoofdkantoor bevindt zich in Enschede.
www.tenhag.nl

Archief
Terug naar vorige pagina