Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
13-06-2018  

Woningen op plek Zaal Takens Balkbrug


Het roemruchte Zaal Takens in Balkbrug wordt gesloopt om plaats te maken voor 25 levensloop bestendige woningen.
 

BALKBRUG – Eerst in 2014 en daarna in 2015 ging het eens zo roemruchte uitgaanscentrum Zaal Takens in Balkbrug failliet. Pogingen om het uitgaansdomein voor vele generaties uit de verre regio weer nieuw leve in te blazen, leden schipbreuk. In april 2016 volgde een openbare verkoop in opdracht van de bank. Sindsdien lag het pand te verloederen.
Anno nu werd een bouwplan gelanceerd voor de bouw van  25 levensloopbestendige woningen. Volgens het plan van projectontwikkelaar Terwel uit Zwartsluis krijgen de woningen een hybride energievoorziening. Dit is ook de reden dat de ontwikkelaar haast heeft met de bouwaanvraag. Na 30 juni mag alleen nog energieneutraal gebouwd worden. Terwel ziet een hybride verwarmingsketel  als een oplossing omdat slechts weinig gas benodigd is.
De projectontwikkelaar presenteerde zijn plan voor het 9.000 m2 grote terrein van het voormalige Takens op de driesprong Dedemsvaart, De Wijk, Zuidwolde eerder deze week aan omwonenden. De meeste reacties waren positief. ‘Vroeger was het een mooi plekje, maar zoals het nu verloedert is het ook niets’, zei een van hen.

Archief
Terug naar vorige pagina