Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
26-03-2018  

Meer gemeenten steunen klacht krimp buslijn 66

 

REGIO – Na Almelo trekken ook Hof van Twente en Haaksbergen aan de bel nu vervoerder Keolis het aantal ritten op buslijn 66 (Neede-Almelo-Oldenzaal) in de daluren wil verminderen. Lijn 66 kent binnen de gemeentegrens van Almelo 31 haltes met o.a. XL Businesspark Twente, AOC Oost, GTZ (Twenteborg), ROC van Twente en NS Centraal.
In Hof van Twente gaat het om de haltes in Hengevelde, Bentelo, Delden maar ook de buurtschappen rond Haaksbergen worden getroffen net zoals verder op de route Albergen, Fleringen, Weerselo, Lemselo en Oldenzaal.
Hof van Twente vindt dat de ‘krimp’ van het aantal ritten ten koste gaat van de bereikbaarheid van het ZGT ziekenhuis en van AOC-Oost en het ROC in Almelo waar lijn 66 een belangrijke schakel in vormt.
Lokaal Almelo Samen (LAS) stelde al vragen vanwege die belangrijke schakels en wees tevens op de binnenstedelijke verbindingshaltes van lijn 66. Wethouder Irene ten Seldam (CDA) reageerde dat Almelo haar zorg had uitgesproken richting het provinciebestuur als concessieverlener. De motivatie van vervoerder Keolis is een te lage bezetting van buslijn 66 in de daluren.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina