Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
24-03-2018  

Investeren in zorgpersoneel maar ook uitbuiting


Extra handen aan het bed en verzuimuren (ziekte) inhalen.
 

ALMELO – In de zorgsector zijn deze week de Overijsselse zorgaanbieders  TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) en Carinova in het nieuws.
TMZ maakte bekend dat het vijf miljoen euro investeert in meer handen aan het bed. Dat kan de zorgaanbieder met hoofdkantoor in Almelo doen dankzij een rijkssubsidie van drie miljoen euro. Met de investering van vijf miljoen euro kan TMZ op elke 48 bedden 36 tot 80 extra zorguren bieden. TMZ zegt dat alle 15 vestigingen in Twente daarmee geholpen worden in het bieden van betere zorg.

Heel anders komt het Sallandse Carinova in beeld. Zorgaanbieder Carinova heeft namelijk het personeel verplicht om door ziekte verloren uren weer in te halen. De maatregel druist vierkant tegen de cao in tot ergernis van de in Enschede woonachtige ex- staatsecretaris Sharon Dijksma. "Dit zijn niet de juiste methodes om ziekteverzuim tegen te gaan. Er is een groot personeelstekort in de zorg. Je moet medewerkers juist in de watten leggen. Dit is echt het paard achter de wagen spannen." 
Dijksma (PvdA) is er zo verbolgen over dat zij samen met collega Tweede Kamerlid Gijs van Dijk vragen gaat stellen aan de minister van VWS. Ook CDA, GroenLinks en SP spuien kritiek en willen uitleg. De minister wordt tevens gevraag om in te grijpen door het verzuimprotocol van Carinova te verbieden.

Archief
Terug naar vorige pagina