Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
22-03-2018  

PVV pakt niet de voorspelde zetels in Twente

 

REGIO – De deelname van de club van Wilders in vier Twentse gemeenten heeft niet de verwachting gebracht die vooraf werd voorspeld. Lijsttrekker Stöteler verwachtte in Almelo de grootste te worden, het werden drie zetels. Onvoldoende om echt een rol te kunnen gaan spelen in de collegevorming. VVD, CDA en Lokaal Almelo Samen (LAS) lijken tot elkaar veroordeeld maar hebben dan nog wel een vierde partij nodig voor een meerderheid. Almelo Centraal en Minima Partij verloren hun raadszetel.
In Hengelo eveneens minimaal een nieuw college bestaande uit vier partijen. De VVD won een zetel (6), Pro Hengelo bleef met 6 zetels de grootste maar leverde er toch eentje in net zoals de SP (5) en het CDA (4) dat elk 2 zetels verloor  De PVV bleef steken op 2 zetels.
In Twenterand maakte Gemeentebelangen een reuzesprong met 5 zetels winst (12) en heeft daarmee een absolute meerderheid. CDA (4), ChristenUnie (3) en SGP (1) leverden elk een zetel in. Nieuwkomers zijn PVV met een zetel en PvdA/GroenLinks ook een zetel.
In Enschede zijn naast de PVV (3) ook Denk (1), EnschedeAnders (1) en Democratisch Platform (1) de nieuwkomers. Burgerbelangen (7) werd met drie zetels winst de grootste. De anderen verloren 1 tot 2 zetels en OPA verdween uit de raad.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina