Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
14-03-2018  

ZGT Knuffelberenspreekuur in week van de Zorg

Open Dag ZGT Ziekenhuizen op zaterdag 17 maart
 

ALMELO-HENGELO – In de Week van Zorg en Welzijn hield ZGT-ziekenhuizen een inloopspreekuur voor kinderen met knuffelberen in de Twentezaal van ZGT Almelo. Coassistenten, medische studenten in opleiding tot arts, onderzochten de ‘zieke’ knuffelberen. Zo nodig werd een spuitje gegeven, een verbandje aangelegd, een been of arm gespalkt of een wond gehecht. De coassistenten/dokters gaven de kinderen uitgebreid uitleg wat er met hun knuffelbeer aan de hand is.

Doel van het project is tweeledig. Toekomstige artsen kunnen ervaringen opdoen in de communicatie en omgang met kinderen. Tegelijkertijd worden de kinderen vertrouwd gemaakt met het ziekenhuis. De basisscholen hebben enkele weken geleden een uitnodiging ontvangen om met kinderen uit de groep 1 en 2 naar het spreekuur te komen. Een groot aantal basisscholen heeft positief gereageerd op de uitnodiging. Het spreekuur was volledig volgeboekt.

Week van Zorg en Welzijn
De Week van Zorg en Welzijn vindt plaats van 12 tot en met 17 maart 2018. Honderden zorg- en welzijnsorganisaties openen tijdens deze week hun deuren om aan Nederland te laten zien hoe het er aan toegaat op de werkvloer. Ook ZGT organiseert tijdens deze week de open dag op zaterdag 17 maart tussen 10.00 en 14.00 uur in beide ziekenhuislocaties.

< Amy de Pagter had haar knuffel Rups meegebracht.

 

Archief
Terug naar vorige pagina