Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
13-03-2018  

Zwolle steekt 15 miljoen in nieuwe sporthal


De oude fabriekshallen van Beers Stork zijn al jaren in gebruik als sportaccommodatie. Renovatie was te duur, waardoor Zwolle opteert voor nieuwbouw op een betere locatie met voldoende parkeerplaatsen en goede bereikbaarheid aan de Voorsterpoort.
 

ZWOLLE – De WRZV sporthallen op het voormalige Beers Stork terrein aan de Grote Voort in Zwolle hebben hun langste tijd gehad.
De gemeenteraad van Zwolle stemde maandagavond unaniem in met het plan voor een 15,1 miljoen euro begroot nieuw sportcomplex dat twee hallen krijgt aan de Voorsterpoort. De hallen, in L-vorm liggend, moeten multifunctioneel zijn en de komende 40 jaar plek kunnen bieden voor meerdere takken van sport in verenigingsverband.
Helemaal van een leien dakje ging het unanieme besluit niet. Vooral de SP was kritisch over het voorbereidend proces en voelde zich voor het blok gezet. GroenLinks pleitte voor meer duurzaamheid in het ontwerp. De VVD wilde vooral snelheid betrachten en accepteert geen vertraging nu het college die duurzaamheid alsnog meer aandacht wil geven. De PvdA stak in deze een waarschuwend vingertje op voor mogelijk het overschrijden van het budget.

Archief
Terug naar vorige pagina