Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
13-03-2018  

Vierde containerhaven Overijssel in Deventer

 

REGIO – Na Hengelo, Kampen en Almelo komt er in Deventer een vierde havenoverslag van zeecontainers. De overslag wordt gevestigd tussen het Basiskanaal en de Westfalenstraat (locatie Circulus). De containeroverslag in Deventer is een initiatief van Vos Transport uit Deventer en BCTN Nijmegen dat in meerdere containerterminals binnen Nederland en België belanghebbende is. De containeroverslag in Deventer krijgt ‘waterverbindingen’ met de havens van Rotterdam en Antwerpen. De Deventer wethouder Frits Rorink noemt de overslag van containers in de haven van Deventer een belangrijke vestigingsfactor voor bedrijvenpark A1. In 2020 moet de containeroverslag in Deventer operationeel zijn.
De containeroverslag in Deventer lijkt op het eerste oog concurrerend voor CTT in Hengelo en Almelo. CTT heeft echter ook een eigen overslag in de haven van Rotterdam waar het binnenvaartschepen belaad richting Twente en dagelijkse goederentreinen samenstelt richting de eigen CTT spoorterminal in Bentheim (D) en vandaaruit naar Coevorden, Scandinavië en Oost Europa (o.a. Polen).
CTT Almelo is vooral actief in de overslag voor de bedrijven op het in ontwikkeling zijnde 180 ha grote XL Businesspark pal aan de A35 met het al gevestigde Europees distributiecentrum van Timberland, en de zich vestigende Chinese speelgoedreus VTech (Europees magazijn) en olieproducent Eurol. Daarnaast slaat CTT Almelo momenteel windmolens over voor montage in Duitsland.
De overslagterminal in Deventer zal naar verwachting vooral de regio Deventer/Apeldoorn bedienen.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina