Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
11-03-2018  

CDA-leider Buma in de fout

Niet Tubbergen maar Dalfsen veiligste gemeente 2017
 

TUBBERGEN/DEN HAAG – In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen draait het parlement op een lager pitje. Al die kopstukken van landelijke politieke partijen worden ingezet om de opmars van lokale partijen een halt toe te roepen. Het hele land wordt doorgereisd om handjes te schudden met lokale partijgenoten en hun aanhang om maar zeveel mogelijk bestuurszetels binnen te slepen. De campagnekas van die landelijke partijen wordt er flink voor open gezet. Bij het CDA had het campagneteam bedacht dat partijleider Sybrand Buma wel kon figureren in een campagnefilmpje voor TV. De suggestie wordt gewekt dat hij een dag van functie ruilt met fractievoorzitter Tonnie Busscher van het CDA in de gemeente Tubbergen. Nog een van de weinige gemeenten in ons land waar het CDA feitelijk nog alleen de macht heeft. En dat was te zien, de gehele gemeenteraad inclusief de burgemeester kwam opdraven om hun rol te spelen met Sybrand Buma in de rol van raadslid Tonnie Busscher. Busscher zelf reisde af naar Den Haag voor zijn gespeelde rol als partijleider.

Het CDA-bolwerk Tubbergen moet voor de partij behouden blijven, was de grondgedachte. Het thema veiligheid als issue om de mensen aan te spreken, want het reclamefilmpje moet alle mensen in het land aanspreken.
‘Maak uw stad of dorp even veilig als Tubbergen’, de slogan, met de bewering dat Tubbergen de meest veilige gemeente van Nederland in 2017 was en dus de verdienste van het heersende CDA.
Dat riekt een beetje misleidend. Niet Tubbergen is de meest veilige gemeente van 2017 maar Dalfsen met Tubbergen als goede tweede. In Dalfsen speelt echter Gemeentebelangen de eerste viool en mocht het CDA slechts aanschuiven als coalitiepartner.   
 

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina