Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
06-03-2018  

Verzet tegen afbraak Zandwijk Vriezenveen


Zandwijk anno 1970
 

VRIEZENVEEN – Het Cuypersgenootschap en de erfgoedvereniging Heemschut komen in verzet tegen de mogelijke afbraak van het vroegere hotel Zandwijk in Vriezenveen. Beide cultuurhistorische organisaties zijn tegen het plan van de Wierdense eigenaar Freddy Nijhof om op die plek 25 tot 30 woonappartementen met onderliggende winkelruimte te bouwen. Het plan ‘De Poort van Vriezenveen’is ontwikkelt door Nijhof, Weghorst Architectuur en Marquette Projecten.

Het 102 jaar oude pand Zandwijk is een gemeentelijk monument en moet volgens het Cuypergenootschap en Heemschut in zijn oude luister worden hersteld. De familie Winkel bestierde de horeca-locatie 120 jaar voordat zwager Freddy Nijhof het kocht en de familie Winkel de exploitatie per 1 januari 2015 stil legde omdat het nauwelijks nog rendabel was. De broers Wim en Meindert Winkel richten zich sindsdien volledig op catering en events.

Grandcafé Seven
Sinds juni 2015 verhuurde Nijhof het pand nog aan Bas Winkel en Jeffrey Bakker die er Grandcafé Seven begonnen. Dat 'avontuur' eindigde echter per eind december 2017.

Archief
Terug naar vorige pagina