Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
09-02-2018  

Wierden klaagt over invoering diftar

 

WIERDEN – Sinds 1 januari geldt in de gemeente Wierden het diftar-systeem voor het inzamelen van huishoudelijk afval en dat heeft de gemeente geweten. Veel klachten over onduidelijkheid welke bak op welke dag wordt geleegd en veel klachten over het tarief van 5 euro per leging van de grijze kliko voor het restafval. Vooral grote gezinnen komen niet uit met een leging van eens per 3 weken en zijn daardoor fors duurder uit.
Het komt in Wierden al voor dat inwoners hun afval deponeren in een grote container van 1100 kilo die gezamenlijk is gehuurd. Dat schijnt goedkoper te zijn dan de kosten per gezin voor de grijze kliko, ondanks dat jaarlijks wel de vaste kosten aan de gemeente moeten worden betaald.
Het onderwerp was deze week weer voer voor discussie in de gemeenteraad van Wierden. Wethouder Roselien Slagers verzuchtte dat diftar haar meer dan een beetje bezig houdt. ‘Ik droom over groene, oranje en grijze deksels’, reageerde ze. Maar ook stelde zij dat de gemeenteraad er zelf voor gekozen heeft.

Archief
Terug naar vorige pagina