Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
12-02-2018  

Werknemers BTK Zorg geen loon over januari

PvdA Hengelo stelt vragen over uitstel loonbetaling
 

HENGELO – De Twentse Zorgondernemer Jan Torny is weer eens negatief in het nieuws. Met zijn bedrijf Thuisgenoten nam hij vorig jaar het in Hengelo gevestigde BTK Zorg over met als gevolg dat de werknemers van BTK Zorg nu het loon over de maand januari pas uitbetaald krijgen bij uitdiensttreding. Pas eind februari volgt een eerste salarisbetaling over de maand februari met aanvulling van de reiskosten en het flexibele deel over januari.

De PvdA in Hengelo heeft daarover vragen gesteld aan het Hengelose college van B&W omdat de medewerkers van BTK Zorg daarmee financieel knel komen te zitten. Thuisgenoten is voor veel Twentse gemeenten contractpartner voor de thuiszorg, net zoals BTK Zorg dat tevens kraamzorg biedt in heel Twente.

Met zijn vroegere zorgonderneming TSN bood Torny in het verleden ook kraamzorg met dochterbedrijven KSN/KST. De kraamzorg werd destijds opgeheven waarbij oudere werknemers werden ontslagen en jongere konden overstappen naar de thuiszorg tegen een lager salaris. TSN werd later verkocht aan de ADG Dienstengroep (Asito) en is inmiddels failliet.
De Vriezenveense zorgondernemer Torny is in Twenterand VVD-kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezing op 21 maart a.s.

Update:
De vragen van de PvdA in Hengelo aan het college van B&W en de ruchtbaarheid hebben er toe geleid dat BTK Zorg alsnog het basissalaris van januari uitkeert aan de medewerkers. BTK Zorg, overgenomen door Thuisgenoten, was van plan de betalingssystematiek gelijk te stellen aan dat van Thuisgenoten. Een betalingssystematiek die wel mag volgens de CAO.

Archief
Terug naar vorige pagina