Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
01-02-2018  

GroenLinks: Herschikkingen ZGT geen ramp

 

HENGELO/ALMELO: De herschikking tussen spoedeisende en zware zorg enerzijds (Almelo) en planbare zorg (Hengelo) binnen de ZGT-ziekenhuizen heeft vooral in Hengelo tot grote commotie geleid.

De Hengelose gemeenteraad wil bijna unaniem dat het college van B&W alles uit de kast haalt om de sluiting van spoedeisende trauma-gerelateerde hulp in Hengelo te voorkomen. Volgens de plannen van de directie wordt de vestiging in Hengelo de ZGT-locatie waar de planbare zorg geconcentreerd wordt. Patiënten uit de regio Almelo (± 250.000 bewoners) moeten daarvoor dan ook naar Hengelo. De zware zorg wordt verder in ZGT Almelo geconcentreerd. Twente-dekkend zijn die zware zorgspecialismen dan in Almelo en Enschede (MST) beschikbaar.

Toch is er één Hengelo’s raadslid die tegen de collectieve verontwaardiging in roeit en wel Jan Evers, voorman van GroenLinks. Het lijkt een beetje op ‘politieke zelfmoord’. Echter volgens Evers houdt de directie van ZGT zich aan de landelijk geldende normen en is aan deze herschikking niet te ontkomen omdat drie volledig geoutilleerde ziekenhuizen in Twente niet alleen financieel onhoudbaar is maar de kwaliteit van de gehele zorg daarmee ook onder druk komt te staan. Wel is Evers van mening dat de Huisartsenpost-Plus bij het ZGT in Hengelo dan door ZGT extra gefaciliteerd moet worden met bijvoorbeeld röntgenapparatuur.  De ingediende motie om ZGT terug te fluiten ging hem als enig raadslid in deze veel te ver.

< Jan Evers heeft een 'open Twentse mind' over de reorganisatie bij ZGT

Archief
Terug naar vorige pagina