Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
10-01-2018  

Bakkerij Holland moet loon nabetalen

 

VRIEZENVEEN – Het niet goed toepassen van de arbeidsvoorwaarden gaat industriële broodbakkerij Holland in Vriezenveen flink geld kosten. Één werknemer maakte de zaak aanhangig bij vakbond FNV en deze constateerde dat Holland o.a. in de fout ging qua toepassing van functiejaren volgens CAO en overwerktoeslag. Dat bleek ook het geval bij 17 andere vakbondsleden. Na lang overleg zaog ook Holland in dat fouten werden gemaakt. Vakbond FNV en Bakkerij Holland kwamen overeen dat de voorgelegde gevallen worden gecompenseerd over een periode van vier jaar. Het totale bedrag dat FNV en Holland overeenkwamen bedraagt 150.000 euro dat naar rato over de 18 werknemers/bondsleden wordt verdeeld. Voor de niet- bondsleden is geen nabetalingsregeling getroffen. Zij moeten mogelijk daarvoor een gang naar de rechter maken.

Bakkerij Holland kwam in 2006 ook al negatief in het nieuws. Toen ging het om een overtreding van het minimum gewicht dat een brood moet wegen. De rechter gaf destijds een forse voorwaardelijke boete vanwege het economische delict.
Na deze nieuwe (loon)affaire, doen de werknemers dan ook een boekje open over de werkwijze van Holland in Tc Tubantia.

Bakkerij Holland is een volledig geautomatiseerde bakkerij met vestigingen in Vriezenveen (sinds 1937) en Roosendaal (sinds 1999). Holland belevert honderden supermarkten in Nederland. Alleen al de productie van (kerst)stollen bedraagt ruim een miljoen per jaar.
 

Archief
Terug naar vorige pagina