Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
29-12-2017  

Streep door Van der Valk hotel in Wierden

Ondernemer Holterman maakt nieuw plan

Het Van der Valk hotel in Wierden komt er niet.
 

WIERDEN – Het plan voor een nieuw Van der Valkhotel in Wierden is van de baan. De eigenaren van het Theaterhotel  in Almelo zien af van de bouw van het hotel aan de A35/N35 op de Wierdense Esrand. In 2006 ontstond het plan toen de gemeente Almelo niet wilde meewerken aan de bouw van een nieuw hotel bij de afslag van het XL Businesspark aan de A35 maar opteerde voor een futuristisch hotel aan de Nijreessingel van een andere ontwikkelaar.
Valk-ondernemer Han Hammink haakt nu af bij de bouw van het hotel in Wierden nadat eerder al het voorkeursplan aan de Nijreessingel van toenmalig wethouder Sjoers sneuvelde. Het niet verlengen van de A35 naar Zwolle wordt na 11 jaar wachten als een belangrijke hinderpaal gezien maar ook de ontwikkelingen rond het wel vergrootte Theaterhotel in Almelo. Hammink droeg de exploitatie over aan zijn kinderen en daar past nu een nieuwe ontwikkeling in Wierden niet meer bij volgens de inmiddels gepensioneerde ondernemer die in Tubantia geen uitleg gaf wat er verder nu aan de Esrand in Wierden gaat gebeuren.

De Roskam tilde wel een tipje van de sluier op via een andere bron. Hammink zou de grond verkocht hebben aan projectontwikkelaar Holterman, schoonzoon van de onlangs overleden bouwmagnaat Dik Wessels en bestuurder van diens investeringsmaatschappij Reggeborgh Beheer in Rijssen.
Holterman wil naar verluid een beeldbepalend multifunctioneel gebouw realiseren in zijn geboorteplaats op de Wierdense Es.

Archief
Terug naar vorige pagina