Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
13-12-2017  

Politie in actie om viskom

 

OLDENZAAL – De politie kwam dinsdag in actie bij Visgilde Kötter in Oldenzaal. Reden de goudvis in een viskom die op de toonbank stond van de specialist in kabeljauw, schol, kibbeling, haring en zo meer.
Volgens beide agenten was de viskom te klein geworden voor de goudvis die de afgelopen jaren aardig was gegroeid. De boodschap; ‘Of een groter aquarium of de goudvis werd in beslag genomen.’
De verbouwereerde Nicole Kötter nam de viskom vervolgens mee naar huis om de goudvis in een grote glazen vaas haar rondjes te laten zwemmen. Volgens Kötter was er bij de politie een klacht binnengekomen over de ‘te kleine viskom’.

Het is het tweede geval van goudvis in een viskom dat de laatste dagen nationaal in het nieuws is. In Budel werd een basisschool ‘gesommeerd’ door de Visbescherming over een te kleine viskom. Niet dat de school bezocht werd door de Visbescherming zoals werd bericht in de media, maar de stichting schreef de school aan vanwege een klacht. Visbescherming pleit al jaren voor meer ruimte voor vissen in aquaria. Bij viskommen komt het volgens de stichting al gauw tot een te beperkte leefomgeving omdat de kubieke inhoud beperkt is en het water dan al snel zuurstofarm wordt. Niet meer of minder. De tip van Visbescherming werd door de schoolleiding opgevolgd met de aanschaf van een groter aquarium.

In Oldenzaal werd door de politie het landelijk nieuws ook gevolgd, net zoals door de ‘klager’ die daarop de politie informeerde, waarop actie volgde. Kennelijk had men in Oldenzaal even niets anders te doen.

Archief
Terug naar vorige pagina