Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
17-10-2017  

Moeder en Kind Centrum ZGT geopend

 

ALMELO – Na een flinke periode van verbouwen, is maandag jl. in het ZGT Ziekenhuis te Almelo het Moeder en Kind Centrum officieel in gebruik genomen. Het realiseren van het ‘MeKC’ is de afrondende fase van concentreren van klinisch geboortecentrum tot kinderzorg van de ZGT Ziekenhuizen in Almelo en Hengelo.

Het ‘MeKC’ van ZGT Almelo biedt het Twentse achterland hoogwaardige zorg voor moeder en kind, ruime gezinskamers en regie van de ouders in de zorg voor hun pasgeborenen waarbij alles draait om de samenwerking tussen moeder, baby(‘s), gezin  en zorgverleners van verloskundige tot gynaecoloog en kinderarts. Het 'Meck' sluit bovendien pal aan op de OK-afdeling van ZGT Almelo. In het ‘MeKC’ worden jaarlijks zo’n 2.000 kinderen geboren. Ook de geboortaangifte kan in het ziekenhuis.
 
Voorafgaand aan de feestelijke opening werd een programma georganiseerd met diverse sprekers. De inleiding werd verzorgd door kinderarts Jacko Bakker en gynaecologe Karin Dekker. Laurens Jan Stam vertelde op inspirerende wijze zijn verhaal over de bevalling van zijn dochter in ZGT en nam Erna Nijkamp, projectcoördinator verloskunde en kindergeneeskunde, de gasten mee in het verloop van de verbouwing en de achterliggende visie. Na de officiële opening was er een Open Huis voor alle collega’s in ZGT.
 
“Tot voor kort zaten de verschillende afdelingen nog op diverse plekken verspreid door het ziekenhuis. Naast de polikliniek verloskunde zijn de klinische afdelingen geboorte en moeder en kind nu samengevoegd op één vernieuwde locatie. En daar mogen we best trots op zijn”, aldus Ton Ruikes, voorzitter Raad van Bestuur, die samen met patiënte Anouk Blokhuis-Schrameijer , een aanstaande moeder,  de officiële opening verrichtte.
 
Met de opening van het Moeder Kind Centrum zijn alle afdelingen die een belangrijke rol spelen samengevoegd op een fysieke locatie. Naast een nieuwe fysieke locatie is de laatste tijd ingezet in de ontwikkeling van gezinsgerichte zorg. Er zijn scholingsprogramma’s aangeboden over deskundigheidsbevordering en coachend verplegen. Ook zijn er trainingen geweest rondom gastvrijheid en weerbaarheid.
 
Uiteindelijk heeft deze inzet ertoe geleid dat ZGT hoogwaardige zorg voor zowel moeder als kind kan aanbieden op de afdelingen binnen het Moeder Kind Centrum.

Archief
Terug naar vorige pagina