Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
13-09-2017  

Open Dag bij Combi Terminal Twente

 

HENGELO – Op zaterdag 16 september houden de bedrijven verenigd in de 25-jarige Belangenvereniging Bedrijvenpark Twentekanaal (BIT) van 10.00 tot 17.00 uur hun Open Bedrijvendag.

Een van die bedrijven is Combi Terminal Twente (CTT), ontstaan in 2001 in Almelo op initiatief van Bolk Transport, Nijhof & Wassink, BCTN en MCS. Inmiddels is CTT uitgegroeid tot een belangrijke partner van de Rotterdamse Haven als overslagbedrijf van zeecontainers via water, spoor en weg naar het achterland van Europa en Scandinavië. Daarbij is de regio Twente een belangrijke ‘hotspot’ van het transport van zeecontainers van en naar Rotterdam. CTT kent dan ook de Rotterdamse douanefaciliteiten en is AEO-gecertificeerd. Dat geldt voor de eigen zee-terminal in Rotterdam waar ook treinen worden beladen evenals binnenvaartschepen. In Hengelo en Almelo heeft CTT overslagterminals voor transport over water en in het net over de grens gelegen Bentheim een spoorterminal.
In Hengelo zetelt de directie van CTT en het is deze terminal die tijdens de ‘BIT Open’ inzage geeft over hoe containers over de wereldzeeën, rivieren en kanalen en via spoor en weg worden getransporteerd. Zowel fysiek maar ook administratief om logistiek goed afgestemd te zijn. CTT heeft bovendien oog voor duurzaamheid en verkreeg in 2012 daarom de Lean and Green Award.

Bij CTT in Hengelo rijdt u met een huifkar over de terminal, is er een speurtocht en kunnen bezoekers een kijkje in de kraan nemen of rijden in een vrachtwagensimulator.

Andere deelnemers aan de BIT Open Dag naast CTT zijn o.a.: OPRA Turbines, Enerpac, Thales, Stork Thermeq, Mammoet, Wagenborg Nedlift, Morssinkhof, Hemabo, NTS Norma en vele anderen.
Klik hier voor meer info.

Archief
Terug naar vorige pagina