Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
31-08-2017  

AH-moment voor de Voedselbanken in Twente

 

ALMELO - Voor de Twentse Voedselbanken is de periode van 4 september tot 30 oktober een AH-moment. De klanten van Neerlands grootste super kunnen namelijk in die periode hun statiegeldbonnetjes doneren in de daarvoor bestemde bus in de Twentse winkels van Albert Heijn. De supermarktketen zorgt er voor dat het ingezamelde tegoedbedrag op de bankrekening van de voedselbank in hun buurt wordt bijgeschreven. Goed ‘Noaberschap’ noemen ze dat!

Meer acties op komst
Deze statiegeldactie is niet het enige moment dat AH de Voedselbanken ondersteunt. In december is de supermarktketen ook weer nauw betrokken bij de decemberinzameling van de Voedselbanken in Overijssel. Samen met vrijwilligers van de Voedselbank en met ondersteuning van RTV Oost wordt dan geprobeerd om zoveel mogelijk houdbaar voedsel in te zamelen.

De Twentse Voedselbanken zijn qua financiën volledig afhankelijk van giften van particulieren, bedrijven, kerken, acties van scholen en serviceclubs en andere maatschappelijke organisaties. Om die basis te versterken, worden gesprekken gevoerd met supermarktketens e.d. om meer continuïteit in de aanvoer van levensmiddelen te krijgen. Met deze levensmiddelen worden pakketten samengesteld om mensen in financiële nood te helpen met een wekelijks voedselpakket. De ontvangers worden vooraf allemaal gescreend zodat geen misbruik wordt gemaakt.

Archief
Terug naar vorige pagina