Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
06-07-2017  

Chinese DJI test drones op Twente Airport


Foto: DJI
 

ENSCHEDE – Twente Airport als testcentrum voor drones krijgt langzamerhand handen en voeten. Overheidsinstellingen als brandweer en politie oefenen er regelmatig en onlangs nog testte het Nederlands Lucht- en Ruimtevaart Centrum (NLR) er haar Calibur +jet-trainer. Een belangrijke stap in de ontwikkeling van een op afstand bestuurbaar straalvliegtuig met afmetingen van 4 meter lengte en spanwijdte van eveneens vier meter met een gewicht van meer dan 100 kg.

Nog belangrijker in de ontwikkeling voor Airport Twente is Space53, voortkomend uit de Universiteit Twente. Het bedrijf geeft leiding aan de drones-activiteiten op Twente Airport en haalde met het Chinese Di-Jiang Innovations (DJI) een wereldspeler binnen op het gebied van drones. ’s Werelds grootste producent van drones voor civiele toepassingen gaat op Twente Airport onbemande luchtvaartuigen testen en dronepiloten trainen. DJI telt een jaaromzet van 2 miljard dollar, heeft 8000 werknemers en heeft een Europese vestiging in Duitsland.
Eerder al sloot Space53 een intentieovereenkomst met Nokia. Het Finse concern wil Twente Airport gebruiken om haar verkeersregelsysteem voor drones te testen. Bij succesvolle resultaten wil Nokia deze systemen inzetten in heel Europa.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina