Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
06-07-2017  

“Le Tour” bezoekt Twentse zorginstellingen

Fotoreportage Jan Bril

Burgemeester Arjen Gerritsen en Jan van Halst (ambassadeur van de stichting Goal) gaven het startsein met behulp van een knal uit de geprepareerde carbidfiets.
 

De bezochte zorginstellingen staan deze dag geheel in het teken van Frankrijk (Montmartre pleintjes, muziek, stokbrood, wijn etc.) en natuurlijk “Le Tour De GOAL”
Het peloton zal niet alleen de zorginstellingen met een bezoekje vereren, maar ook actief met de cliënten gaan fietsen. Zij verruilen voor een half uurtje hun wielrennersfiets en gaan met de cliënten op “side-by-side” en “rolstoelfietsen” (kilo)meters maken.
Het 50 koppige peloton zal bestaan uit mensen die het geweldig vinden om te fietsen, maar vooral ook een hart hebben voor mensen die zorg behoeven en er niet meer toe komen, aan recreatieve activiteiten deel te nemen.

Opvallende namen in het peloton zijn o.a. Theo de Rooij (8-voudig Tour de France) Erwin Nijboer (meesterknecht van 5-voudig Tour de France winnaar Miguel Indurain”) Moniek Kleinsman (topschaatser) Theo Snelders (oud keeper FC Twente) Maar ook een aantal burgemeesters en wethouders fietsen mee of zijn aanwezig bij de zorginstellingen die het peloton aan doet. 

Fotoreportage (53 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina