Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
03-07-2017  

Politieheli helpt fietsendieven vangen

 

NIJVERDAL – Met enige regelmaat vragen burgers in Twente zich af waarom een helikopter rondjes draait boven het woongebied. Waren het enkele weken geleden meerdere heli’s die rondvluchten uitoefenden wegens een bedrijfsjubileum in Almelo, zondag cirkelde er een heli rond boven Nijverdal.
Dit keer bleek het een politieheli te zijn die de collega’s op de grond bijstond bij het vangen van fietsendieven. Al enkele weken werden op zondag elektrische fietsen gestolen tijdens kerkdiensten in Nijverdal, Rijssen en Wierden. De politie was daarom extra alert en toen een melding kwamhingen meerdere agenten op pad. Een verdachte op een elektrische damesfiets in de Grotestraat in Nijverdal werd aangesproken, maar deze ging er tussenuit met de politie op zijn hielen. De achtervolging ging over schuttingen en door tuinen en zo raakte men het spoor bijster. Toevalligerwijze had de politieheli een klus in Apeldoorn afgerond en zo was men in een mum van tijd boven Nijverdal om te proberen de verdachte te traceren binnen het gebied dat door de collega’s op de grond was afgezet. Het baatte niet.
Toch kreeg men de man te pakken. Een ‘wakkere burger’ had een kletsnatte jongeman zien instappen in een auto waarin hij zich verborg achter de voorstoelen. Omdat het afgezette gebied waterpartijen bevatte, klonk dat als 1 plus 1. En terecht zoals bleek. De automobilist werd aangehouden en de jongeman vanaf de achterbank geplukt. Dubbelnat in dit geval. De 19-jarige uit Almelo bleek de verdachte die eerder op de vlucht was geslagen. Later werd ook nog een 21-jarig maatje uit dezelfde woonplaats aangehouden, omdat beiden eerder op de dag al samen vaker waren gespot in één ‘rondtoerende’ auto.   Beiden werden afgeleverd in het arrestantencomplex van de politie.

Archief
Terug naar vorige pagina