Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
27-06-2017  

Koninklijke Boom verkoopt nieuwsmedia aan NDC

 

MEPPEL – Koninklijke Boom Uitgevers heeft haar nieuwsmedia verkocht aan de Noordelijke Dagblad Combinatie. Het personeel werd dinsdag geïnformeerd door directeur Mas Boom. Bij de overname zijn 130 medewerkers betrokken die 5 dagbladen, 15 weekkranten en diverse sociale media verzorgen. Koninklijke Boom vierde vorig jaar haar 175-jarig bestaan. Koninklijke Boom blijft actief als uitgever  en concentreert zich verder op het gebied van haar educatieve, professionele, wetenschappelijke en algemene uitgeefactiviteiten vanuit Uitgeverij Edu’Actief, Boom uitgevers Amsterdam, Boom uitgevers Den Haag, Uitgeverij Sarphati en Courseweb.
Directeur Boom (5e generatie van het familieconcern) stelde dat de nieuwsafdeling van Koninklijke Boom een gezond bedrijf is maar op den duur een niche te kleine speler zou worden. Eerder was al eens geprobeerd om De Stentor los te weken uit de vroegere Wegener Groep (nu Persgroep Nederland) maar dat lukte niet. Het samenvoegen met NDC ziet Boom als een versterking voor de nieuwsvoorziening in Noord Nederland.
De NDC Mediagroep is o.a. uitgever van het Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant, Fries Dagblad en een 40-tal weekkranten.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina