Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
22-10-2008  

Wierden sluit convenant woonfraude


v.l.n.r. Burgemeester L.B. Kobes en directeur C.J. Al van SWWE
 

WIERDEN - De gemeente Wierden heeft met de stichting Wonen Wierden-Enter (SWWE) een convenant gesloten betreffende woonfraude. Middels het convenant worden wijzigingen in de algemene gemeentelijke basisadministratie vergeleken met die van de stichting SWWE vice versa. Volgens burgemeester L.B. Kobes is daarmee woonfraude in de gemeente Wierden voor een belangrijk deel afgedekt. Ook moet volgens burgemeester Kobes van het convenant een signaalwerking uitgaan richting vrije vestiging en het zogenaamde wonen in 'verkamerde' situaties in panden niet overeenkomstige de doeleinden van het bestemmingsplan. "Voor deze bewoning geldt de handhavingplicht en de gemeente kan zich door het convenant nu ook meer richten op die handhaving," zegt burgemeester Kobes. Dat geldt volgens burgemeester Kobes eveneens voor illegale bewoning van vakantiewoningen.
Directeur C.J. Al van de stichting SWWE noemt het convenant een goede zaak, omdat ook gemeentelijke uitschrijvingen nu direct voor de stichting zichtbaar worden. "We kwamen er wel eens achter via de belastingdienst inzake de huurbijdrage, maar dat is meestal aan de late kant." Ook kwam het volgens directeur Al wel eens voor dat mensen door de woningstichting werden aangeschreven terwijl de geadresseerde reeds overleden was en hij noemde dat een pijnlijke zaak die door het convenant eveneens voorkomen kan worden.
Burgemeester Kobes memoreerde nog eens dat Wierden met het sluiten van dit convenant in Nederland voorop loopt, overeenkomstig de brief van de staatssecretaris van VROM eerder deze zomer.

Archief
Terug naar vorige pagina