Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
19-06-2017  

Oplichters huis aan huis actief in Twente

 

REGIO – Lieden die de bestrating rond het huis wel even vernieuwen, de tuin opknappen, het schilderwerk wel onderhanden willen nemen en dan later een hoge rekening presenteren, het gebeurt allemaal en dat al sinds jaren.

In de regio zijn dergelijke leiden weer op pad. In Haaksbergen waarschuwt de politie voor pannen en messensets-verkopers die de huizen langs gaan en deze vanuit de auto aan de man proberen te brengen. Dat gaat gepaard met enig intimiderend gedrag en wie door de knieën gaat blijkt achteraf spullen van inferieure kwaliteit te hebben gekocht. Aan de colportagewet hebben deze lieden geen boodschap waardoor de koper met waardeloze spullen in zijn maag zit.

De gemeente Wierden waarschuwt voor glazenwassers die ongevraagd ramen lappen en een rekening achterlaten. Later op de dag volgt de inning waarbij het gedrag intimiderend is. Betaal niet als u geen opdracht hebt gegeven, is het advies van de gemeente.

De politie geeft het advies om zo mogelijk kentekens van auto’s van de oplichters te noteren en deze aan hen door te geven via telefoonnummer  0900 8844
Een gewaarschuwd mens telt voor twee, zegt de politie er bij.

< afbeeldingen gemeente Wierden en politie Haaksbergen

Archief
Terug naar vorige pagina