Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
29-05-2017  

Ophef over autovrije koopavond Wierden

 

WIERDEN - Wierdense middenstanders roeren zich danig op sociale media over de proef van een autovrij centrum tijdens koopavonden. De proef wordt van alle kanten gekraakt  met geklaag over lage omzet en geen kooppubliek op de eerste proefavond in het Wierdense centrum.
Vrijdagmiddag om 16.00 uur gingen de hekken voor de Nijverdalsestraat, de Stationastraat en de Marktstraat en nadien was er volgens de kooplieden geen stuiver meer te verdienen. "zo help je het Wierdense winkelcentrum om zeep", liet een Wierdense ondernemer o.a. op facebook weten. Het Wierdense koophart had zich de laatste decennia juist ontwikkelt en ook veel Almeloërs zie je er regelmatig op koopjesjacht. Het was nog maar  de eerste testavond maar als het aan de winkeliers ligt, wordt de proef onmiddellijk gestopt.

Dat wil ook wel raadslid Van Maasacker van Sociaal Liberaal '14 . En ook de VVD was nooit voorstander van de proef uit de koker van Platform Progressief Wierden (PPW) die dit afdwong in de coalitieonderhandelingen met juist tegenstander VVD en het CDA. Er zijn in de proef nog 4 autovrije koopavonden te gaan. De verwachting is dat er dan een streep doorgaat maar de ondernemers zien dat liever vandaag dan morgen.

Archief
Terug naar vorige pagina