Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
17-05-2017  

Grolsch beloont vakmanschap ROC Retail Skills

 

ENSCHEDE - Gisteravond werd tijdens de Grolsch Vakmanschap is Meesterschap avond bekend gemaakt dat het project Retail Skills van ROC van Twente in Almelo een prijs heeft gewonnen van € 5000,-.

Verkoop is ook vakmanschap
En dat is voor ROC van Twente aanleiding geweest om de handelsopleidingen te vernieuwen. Er zijn in totaal zes nieuwe leermethodes geschreven waarin alle facetten van de retail verwerkt zijn. Denk hierbij aan: sales skills, web skills, speaking skills, business skills, presentation skills en product skills. Het oefenen en trainen van deze skills gebeurt vooral vanuit de simulatiewinkel ‘Store for Skills’ op school.

Aanmelding en beoordeling
Alle in totaal 30 ingediende projecten zijn beoordeeld op vier thema’s: vakmanschap, meesterschap,
duurzaamheid en innovatie. Daarnaast moesten de projecten iets bijdragen aan de regio Twente en Achterhoek.
“Op internet zag ik de mogelijkheid om projecten aan te melden voor het Vakmanschap fonds. In de opleiding leren we onze studenten het vakmanschap ontwikkelen. En het meesterschap wordt vooral gestimuleerd tijdens de praktijk, zowel in de praktijk op school als wel tijdens stage of werk. Daarnaast is ons Retail Skills project innovatief.” aldus André Seppenwoolde, docent van ROC van Twente.

Meer lesmethodes, aankleding Store for Skills en landelijke wedstrijd Retail Skills
Met de prijs wil ROC van Twente de lesmethodes en boeken verder ontwikkelen, ook op andere opleidingsniveaus.
Daarnaast kan de Store for Skills nog wel iets extra aankleding gebruiken. Laatste bestemming voor de prijs is de doorontwikkeling van de Retail Skills wedstrijd die op het ROC in Almelo al een aantal jaren wordt georganiseerd.
Er zijn plannen om deze wedstrijd op landelijk niveau te organiseren. Afgelopen jaar waren er al verschillende ROC’s uit het land aanwezig om te kijken hoe de wedstrijd in het Twentse wordt opgezet en georganiseerd.

Vijf projecten beloond met vakmanschapsprijs
In totaal hebben vier Twentse projecten en één project uit de Achterhoek een bedrag van € 5000,- gewonnen. Het fonds is bedoeld voor projecten die een bijdrage leveren aan de sociale en economische ontwikkeling van Twente en de Achterhoek en die vakmanschap als wezenlijk onderdeel van het project hebben.

Archief
Terug naar vorige pagina