Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
24-04-2017  

De VVD in Hof van Twente is 'hartstikke' Groen

 

HOF VAN TWENTE – Zeg niet dat er geen ‘groene’ VVD’ers bestaan. In de gemeente Hof van Twente leurt de lokale fractie zelfs met steenuilenkasten. Illustere partijgenoot en minister van Economische Zaken Henk Kamp en zijn echtgenote Linda waren de eersten die een steenuilenkast ontvingen op hun ‘buiten’ in Diepenheim. De minister had de ‘mazzel’ dat zijn echtgenote Linda precies wist hoe de kast moet hangen als onderkomen voor de steenuil en de mogelijke nakomelingen. ‘Met de opening naar het noordoosten om te voorkomen dat het tocht in de kast’, vertelde zij. Ook de hoogte speelde mee in verband met de katten die het echtpaar Kamp houdt.  
Bouwer van de kasten, VVD-fractielid André Elbert, stelde haar gerust. ‘Deze uilenkasten zijn marter- en zeer zeker ook kattenproof. Kijk maar eens naar de ingenieuze dubbele ingang waar de vogel doorheen moet om binnen te komen. Uilen begrijpen die doorgang en zijn klein genoeg om erdoor te kruipen. Voor roofdieren is dit een onbegonnen zaak.’ Kortom bij de plattelandsgemeente heeft de VVD de kennis over groen en natuur in huis.

Het tweede adres dat werd aangedaan was de woning van wethouder en partijgenoot Wim Meulenkamp die met echtgenote Ellen in de buurtschap Wiene nog een wijngaard bestiert. Ook daar werd een van de zes steenuilenkasten opgehangen. De andere vier kasten krijgen een plek binnen de gemeente op locaties die door de ‘vogelaars’ van de werkgroep Hofvogels worden geadviseerd.
Zo krijgt het nijverheidsproduct van de lokale VVD-fractie dus een nuttige inzet. Zij het dat eerste bewoning pas volgend jaar vroeg kan worden verwacht. De meeste broedparen hebben nu al een stekje gevonden en hebben al eieren.

Dit al met dank aan VVD-raadslid André Elbert die er werk van maakt om het leefgebied van de steenuil te optimaliseren. Hij vond een goede bouwtekening via google, haalde oude pallets bij ‘Han van de Kleumpe’ in Hengevelde, en sloeg aan het timmeren met als resultaat liefst 6 steenuilenkasten om verspreid door de Hof-gemeente op te hangen. Zijn fractiegenoten Gerda Bruins, Theo Reijnders en Ellen te Riele hielpen hem een avondje schilderen in de koeienstal van Erve Elbert waar André de kasten maakte.

Fotoreportage (4 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina